Στο Κεντάκι των ΗΠΑέχουν σημειωθεί φονικές πλημμύρες οι οποίες έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ έξι κομητείες έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα φαινόμενα έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας Άντι Μπεσίαρ, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό.

Επίσης, ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το ανατολικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας, προκαλώντας καταστροφές που θα χρειαστούν χρόνια ολόκληρα για να αποκατασταθούν, δήλωσε ο Μπεσίαρ, ο οποίος κήρυξε το πρωί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε έξι κομητείες.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πιο καταστροφικές πλημμύρες στην ιστορία του Κεντάκι», δήλωσε και υπογράμμισε ότι «εκατοντάδες κάτοικοι θα χάσουν τα σπίτια τους».

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι διευκρίνισε ότι ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο στην κομητεία Νοτ, ενώ στην κομητεία Πέρι έχασαν τη ζωή τους δύο κάτοικοι – μεταξύ των οποίων μια 81χρονη γυναίκα.

Εξαιτίας των πλημμυρών 23.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αγνοείται η τύχη ορισμένων κατοίκων, σύμφωνα με τον Μπεσίαρ.

https://youtu.be/m2hH2v0YQUk

Πηγή: newsbeast.gr