Αντίστροφα μετράει ο χρόνος στις ΗΠΑ για τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί μια απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα. «Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση, με βάση τα στοιχεία που εξετάζω, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε επίσης ότι θέλει «απαντήσεις» στο ερώτημα γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

Σημειώνεται, ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς ο πληθωρισμός έφτασε το 8,6% σε ετήσια βάση, από 8,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Έτσι, το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε κατά 34,6% μέσα σε έναν χρόνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2005. Όσο για τα τρόφιμα, η αύξηση φτάνει το 10,1% σε ετήσια βάση και είναι η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 1981.

Ακόμη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τα ενοίκια, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα καινούρια και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καταγράφουν επίσης υψηλές αυξήσεις, όπως επίσης και το κόστος της περίθαλψης, τα έπιπλα και ο τομέας της ένδυσης-υπόδησης.

Πηγή: newsbeast.gr