Οι ΗΠΑκατηγόρησαν την Ρωσία ότι ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ως όπλο την ενέργεια, με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την στάση που τηρεί η Δύση προς την χώρα του.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο αφότου σταμάτησε τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 και είπε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Μόσχα δεν εμποδίζουν την λειτουργία της μεγαλύτερης ενεργειακής γραμμής εφοδιασμού προς την Ευρώπη.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και επιλέγει να κλείσει τον αγωγό» δήλωσε χαρακτηριστικά, την στιγμή που η Ρωσία επιρρίπτει ευθύνες στην «συλλογική Δύση» για τα προβλήματα που δημιουργεί στις προμήθειες φυσικού αερίου.

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεργάζονται για να διασφαλίσουν επαρκείς προμήθειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου θα είναι πλήρεις κατά την κρίσιμη χειμερινή περίοδο θέρμανσης. Πρέπει να εργαστούμε περισσότερο γι αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια της τοποθέτησης του.

Πηγή: newsbeast.gr