Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι δεν έχει προκύψει καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ και διευκρίνισε πως έχει ενημερωθεί για την κατάσταση ο Τζο Μπάιντεν.

Αφορμή για την ανακοίνωση της Καρίν Ζαν-Πιερ στάθηκε το γεγονός ότι προέκυψε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται, ότι ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ καθώς η FAA προσπαθεί να αποκαταστήσει τεχνικό πρόβλημα σε σύστημά της ενώ κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερώνονται.

Η FAA ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας για να μπορέσει να επικυρώσει την ορθότητα των πληροφοριών για τις πτήσεις και την ασφάλεια.

Πηγή: newsbeast.gr