Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδικάζουν απερίφραστα την εσκεμμένη στόχευση αμάχων οπουδήποτε, όταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του Ρώσου υπερεθνικιστή και υποστηρικτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα.

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις αρνήθηκε να πει εάν η Ουάσινγκτον γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα βγάλουν «ορισμένα συμπεράσματα».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη δολοφονία της Ντούγκινα. Η Ουκρανία, η οποία αμύνεται σε αυτό που αποκαλεί κατακτητικό πόλεμο αυτοκρατορικού τύπου που διεξάγεται από τη Ρωσία, αρνήθηκε την εμπλοκή της στην επίθεση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο theguardian.com, τα στοιχεία που παρουσίασε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είναι «αναξιόπιστα», γιατί η υπηρεσία αναφέρει ότι παρακολουθούν μεν συνέχεια την φερόμενη δράστιδα, όμως την άφησε να διαπράξει το έγκλημα και στη συνέχεια να φύγει από την χώρα.

Επίσης, σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί της FSB αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό ενώ και η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επίθεση κατά του αυτοκινήτου που επέβαινε η Ντούγκινα. Ακόμη το Κίεβο σημειώνει ότι ο Ντούγκιν είναι ένα πρόσωπο του περιθωρίου και επιμένει ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση. Την ίδια στιγμή ο Guardian υπογραμμίζει πως είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς το κίνητρο για μια τέτοια αποστολή από το Κίεβο.

Πηγή: newsbeast.gr