Μία ισχυρή καταιγίδα σαρώνει σχεδόν τη μισή επικράτεια των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα τις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για σφοδρές χιονοπτώσεις, κεραυνούς ακόμη και ανεμοστρόβιλους σε ορισμένες περιοχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, για ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας από τη δυτική Οκλαχόμα μέχρι το βόρειο Μέιν.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται σε περιοχές από την Οκλαχόμα μέχρι το Μίσιγκαν και πιο βορειοανατολικά, ενώ καταιγίδες με κεραυνούς απειλούν τον Μισισιπή και το Τενεσί μέχρι το Οχάιο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ακυρώθηκαν περίπου 200 πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγου και άλλες 270 στο μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ. Συνολικά περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πέμπτη (17/2) στις ΗΠΑ.

Χαλαζοπτώσεις και μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι ενδέχεται να σημειωθούν σε Μισισιπή, Τενεσί, Αλαμπάμα και Αρκάνσας. Στις περιοχές αυτές αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, ικανές να προκαλέσουν πλημμύρες.

Νότιοι άνεμοι εντάσεως έως και 80 χλμ/ώρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στις συγκοινωνίες από τον αμερικανικό νότο μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο, όπου το τριήμερο θα διεξαχθεί το All-Star Weekend του NBA. Η ένταση των ανέμων μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 100 χλμ/ώρα στις νότιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, προειδοποιούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Πηγή: newsbeast.gr