Δύο αστυνομικοί που φύλασσαν τους χώρους ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στην πολιτεία Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου, ο οποίος έχει πλέον συλληφθεί, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Έχουμε όλοι πάρα πολλές ερωτήσεις και ελάχιστες απαντήσεις» για την τραγωδία, συνόψισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μπριτζγουότερ, Ντέιβιντ Μπούσμαν, υπογραμμίζοντας ότι τα δύο θύματα, οι Τζον Πέιντερ και Τζέι Τζέι Τζέφερσον, ήταν φίλοι, «αγαπητοί στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους».

Οι δύο αστυνομικοί επενέβησαν χθες (1/2) νωρίς το απόγευμα όταν ειδοποιήθηκαν ότι ήταν παρών «ύποπτος» άνδρας στην Πανεπιστημιούπολη. Αφού αντάλλαξαν μερικά λόγια, ο άνδρας «άνοιξε πυρ εναντίον των δύο αστυνομικών», σκοτώνοντάς τους, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βιρτζίνια, Κορίν Γκέλερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατόπιν ο δράστης τράπηκε σε φυγή προτού συλληφθεί και κατασχεθούν τα όπλα του, συνέχισε.

Το έγκλημα φέρεται έχει διαπράξει ο, Αλεξάντερ Γουάιατ Κάμπελ, ένας 27χρονος κάτοικος της πολιτείας και πρώην φοιτητής στο Μπριτζγουότερ. Μάλιστα, όσο φοιτούσε εκεί είχε σπάσει το ρεκόρ της σχολής στα 5.000 μέτρα, Το κίνητρό του, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, παραμένει άγνωστο.

Φέρει τραύμα από σφαίρα, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν υπέστη από κάποιον από τους αστυνομικούς τους οποίους σκότωσε ή εάν επρόκειτο για αυτοτραυματισμό.

Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο προτού του απαγγελθούν τέσσερις κατηγορίες και προφυλακιστεί χωρίς τη δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του μετά την καταβολή εγγύησης, διευκρίνισε η κυρία Γκέλερ. Η έρευνα θα ακολουθήσει τον δρόμο της, πρόσθεσε.

Ο Κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, Γκλεν Γιάνγκιν, ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι του «ράγισε την καρδιά» η «τραγική απώλεια» των δύο ανδρών με αποστολή την «προστασία των φοιτητών και των εκπαιδευτικών». Διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα στα δημόσια κτίρια της πολιτείας προς τιμή τους.

Τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο ακυρώθηκαν για σήμερα, διευκρίνισε ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, που απέχει κάπου δυόμισι ώρες από την πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, έχει περίπου 1.500 φοιτητές και την ασφάλειά του εγγυάται δύναμη έξι αστυνομικών, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Πηγή: newsbeast.gr