Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ο πρώην νοσηλευτής Νέιθαν Σάδερλαντ για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας νεαρής γυναίκας με βαριά αναπηρία η οποία έμεινε έγκυος από τον βιασμό της.

Αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, όμως τελικά δήλωσε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της ασθενούς της οποίας είχε την ευθύνη.

Καταδικάστηκε από δικαστήριο του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, στην παραπάνω, μέγιστη εκ των ποινών που μπορούν να επιβληθούν για τέτοια αδικήματα. Επίσης, το όνομά του θα περιληφθεί στο μητρώο των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η άτυχη γυναίκα έχει γεννήσει ένα αγοράκι

Ο Σάδερλαντ συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 στο πλαίσιο της έρευνας που είχε ξεκινήσει όταν η ασθενής, ηλικίας 29 ετών τότε, γέννησε ένα αγοράκι. Σύμφωνα με την οικογένειά της, φέρει βαριά νοητική υστέρηση λόγω κρίσεων που πάθαινε στην παιδική ηλικία της, μεταδίδει το AFP.

«Δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά μπορεί να κινήσει λίγο τα άκρα, το κεφάλι και τον λαιμό της» ενώ «ανταποκρίνεται σε θορύβους και είναι σε θέση να κάνει μορφασμούς», διευκρίνισε η οικογένεια. Από την ηλικία των 3 ετών η γυναίκα είχε εισαχθεί σε ειδικό κέντρο, το Hacienda Healthcare, στο Φοίνιξ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το DNA του παιδιού που γέννησε η 29χρονη αντιστοιχεί σε εκείνο του Σάδερλαντ.

Το προσωπικό του κέντρου περίθαλψης όπου εργαζόταν ο Σάδερλαντ από το 2012 δήλωνε ότι κανείς δεν γνώριζε πως η ασθενής ήταν έγκυος, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε ο τοκετός.

https://youtu.be/_llsa_L3Xvg

Πηγή: newsbeast.gr