Επείγουσα ειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες εξέδωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία, καλώντας τους να έχουν έτοιμο σχέδιο απομάκρυνσης από τη χώρα καθώς, όπως αναφέρει, υφίσταται «κίνδυνος επιθέσεων» στη Μόσχα και κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

«Υπήρξαν απειλές για επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων, σιδηροδρομικών σταθμών και σταθμών του μετρό, και άλλων χώρων συγκέντρωσης πολιτών σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και σε περιοχές υψηλής έντασης κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία» αναφέρει η πρεσβεία.

«Αναθεωρήστε τα σχέδια ατομικής ασφάλειάς σας. Να έχετε σχέδια απομάκρυνσης, τα οποία δεν θα βασίζονται στη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, βάσει των όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαβιβάσει τις πληροφορίες περί πιθανών στη Ρωσία. «Και αν όχι πώς δικαιολογείται όλο αυτό;» προσέθεσε.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι ΗΠΑ εκτιμούν πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πλέον αποφασίσει να εισβάλει στο έδαφος της Ουκρανίας, και ενώ κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο Ντονμπάς.

Πηγή: newsbeast.gr