Σε ιατρείο στην πόλη Όμαχα της Νεμπράσκα στις ΗΠΑ ένας ασθενής είδε πως μοιράζονταν κάρτες που έγραφαν «Don’t Weigh Me», δηλαδή «μην με ζυγίσεις» και αποφάσισε να μάθει περισσότερα. Όπως του ανέφεραν είναι για τους ανθρώπους που δεν νιώθουν άνετα με το βάρος τους και με το να ζυγιστούν και μπορούν να τις δώσουν στο γιατρό που τους εξετάζει, χωρίς να πουν περισσότερα.

«Έχουν κάρτες στο ιατρείο για να μπορείς να πεις στους γιατρούς αν προτιμάς ή όχι να ζυγιστείς», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter και η ανάρτησή του έγινε viral καθώς φάνηκε παράξενο και ασυνήθιστο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις το βάρος μου, σε παρακαλώ εξήγησε μου το γιατί ώστε να σου δώσω τη συγκατάθεσή μου», αναφέρει επίσης η κάρτα στο μπροστινό της μέρος, ενώ από την πίσω πλευρά έχει μια λίστα με λόγους ώστε το ζύγισμα δεν είναι απαραίτητο. Ένας από αυτούς υποστηρίζει: «Οι περισσότερες ιατρικές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς να ξέρεις το βάρος μου» ενώ ένας άλλος λέει: «Όταν με ρωτάς για το βάρος μου μού προκαλείς στρες»

«Το να λες όχι όταν σου ζητούν να ανέβεις στη ζυγαριά στο ιατρείο ορισμένες φορές μπορεί να είναι εκφοβιστικό», υποστηρίζουν οι δημιουργοί της κάρτας στην ιστοσελίδα More-Love.org. Την έφτιαξαν ώστε να πουν στους γιατρούς να μην ζυγίζουν τους ασθενείς τους «εκτός κι αν είναι ιατρικά απαραίτητο». Το γκρουπ λέει πως «η κοινωνία στιγματίζει τους υπέρβαρους ανθρώπους. Οπότε το να ζυγίζεται κανείς μπορεί να προκαλέσει άγχος, ακόμη και ντροπή». Η Τζίνι Τζόουνς που εργάζεται στην ιστοσελίδα More-Love.org, έγραψε: «Μπορείς να δώσεις αυτές τις κάρτες σε υγειονομικούς ώστε να εξηγήσεις γιατί εσύ ή το παιδί σου δεν ανεβαίνετε στη ζυγαριά».

Η ανάρτηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Από θετικές αναφορές μέχρι αρνητικές. Ορισμένοι σύγκριναν την κάρτα και το σκεπτικό με τους αρνητές του εμβολίου κατά του κορονοϊού κι όπως έγραψε ένας χρήστης: «Με τη χρήση αυτής της κάρτας το άτομο παρουσιάζεται σα να ξέρει καλύτερα από τον γιατρό».

Πηγή: newsbeast.gr