Η 10χρονη Νοέλα Μακμέερ θεωρείται το νεότερο διεμφυλικό μοντέλο που ανέβηκε ποτέ σε πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Σεπτέμβριο.

«Είναι ωραίο να έχω αυτόν τον τίτλο», λέει η 10χρονη από το Σικάγο των ΗΠΑ και συμπληρώνει: «Δείχνω σε άλλους, μεγάλους και μικρούς, ότι το να είσαι διεμφυλικός δεν είναι κακό».

Τον Φεβρουάριο, η Νοέλα ανέβηκε στην πασαρέλα για λογαριασμό της Trans Clothing Company. Το περασμένο Σάββατο άνοιξε και έκλεισε την επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Renacio.

Οι γονείς της Νοέλα, Ντι και Ρέι Μακμέερ, τονίζουν πως οφείλουν να τη βοηθήσουν να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, μεταξύ των οποίων είναι να βοηθήσει άλλα διεμφυλικά παιδιά. «Το γεγονός ότι θέλει να είναι ακτιβίστρια και να είναι αναγνωρίσιμη, βοηθώντας άλλα διεμφυλικά παιδιά, αναγνωρίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό σε έναν κόσμο όπου – ειδικά αυτήν την περίοδο και υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες – υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εναντίον της ίδιας και παιδιών σαν και εκείνη», λέει ο Ντι Μακμέερ.

Οι γονείς της Noella, Ray και Dee McMaher, γεννήθηκαν βιολογικά θηλυκά, αλλά δεν ταυτίζονται πλέον ως γυναίκες.

Σε ηλικία 2 ετών, η Νοέλα εξέφρασε δυσφορία φύλου στους γονείς της, υπογραμμίζοντας πως είναι κορίτσι και εκείνοι στήριξαν την επιλογή της.

Ο Dee είπε στη The Post Wednesday ότι στη Noella δεν άρεσε να φοράει αγορίστικα ρούχα ακόμη και ως μικρό παιδί.

«Η δουλειά μας ως γονείς και για τα τρία παιδιά μας είναι να αγκαλιάσουμε τις ατομικές τους ανάγκες», είπε ο Dee στην The Post. «Με τη Noella έχουμε ένα παιδί που ήξερε ποια ήταν από πολύ νωρίς».

Κανένας από τους γονείς της Noella δεν την ώθησε να γίνει κορίτσι, είπε ο Dee.

«Σε ηλικία 4,5 ετών έγινε η κοινωνική μετάβαση-αλλαγή και στα 7 άλλαξε και νομικά».

«Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε επίσης τρανς», πρόσθεσε ο Ντι. «Η Noella άλλαξε πολύ πριν από εμάς. Είναι το πιο σίγουρο άτομο που ξέρω. Της λέω συνέχεια ότι θέλω να γίνω σαν αυτήν όταν μεγαλώσω» για να καταλήξει:

«Δεν ασχολούμαστε καθόλου με τη μόδα. Η Noella είναι το αντίθετο. Λατρεύει το γκλίτερ και το μακιγιάζ και τα ρούχα. Δεν θα ξέραμε καν πώς να ενθαρρύνουμε αυτό το είδος θηλυκότητας».

Το 10χρονο μοντέλο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να περάσει το μήνυμα ότι τα διεμφυλικά παιδιά δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα.

«Απλώς, γεννηθήκαμε σε λάθος σώμα (…) και μετά αλλάξαμε το φύλο μας», εξηγεί η Νοέλα. Αν και δεν έχει κατασταλάξει ακόμη στο τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, στα βραχυπρόθεσμα πλάνα της περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Πηγή: newsbeast.gr