Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν κατασχέσει το γιοτ Amadea που ανήκει σε έναν Ρώσο μεγιστάνα και ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν, δεσπόζει και ένα σπάνιο αυγό Φαμπερζέ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και διαπιστωθεί ότι είναι αυθεντικό, αναφέρουν ότι θα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, το πολύτιμο αυγό Φαμπερζέ βρέθηκε σε γιοτ αξίας 300 εκατ. δολαρίων, με τις αμερικανικές εισαγγελλικές αρχές να προχωρούν σε σχόλιο για το εύρημα, χαρακτηρίζοντάς το ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχει μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί.

«Ας μιλήσουμε για τα ενδιαφέροντα: τα γιοτ», δήλωσε σε ειδικό φόρουμ, αφιερωμένο στο πάγωμα και την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λίζα Μόνακο.

Κεραμικό πασχαλινό αυγό

«Βρίσκουμε πραγματικά ενδιαφέροντα αντικείμενα… κερδίσαμε Φαμπερζέ αυγό σε γιοτ, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Για την ιστορία, τα αυγά Φαμπερζέ θεωρούνται συνώνυμο της χλιδής και της πολυτέλειας. Το πρώτο αυγό το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ’, θέλοντας να το κάνει δώρο-έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

Ορισμένα από τα πολύτιμα κοσμήματα Φαμπερζέ χάθηκαν ή εκλάπησαν. Ο Φαμπερζέ δημιούργησε μόνο 50 αυγά για την αυτοκρατορική οικογένεια της Ρωσίας, όμως δεν διασώθηκαν όλα.

Πηγή: newsbeast.gr