Ο Λίβανος έχει βυθιστεί στο χάος από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να βοηθήσουν, προσφέροντας 72 εκατομμύρια δολάρια ως συμπλήρωμα στους μισθούς αστυνομικών και στρατιωτών.

Έτσι, θα χορηγηθούν ως προσωρινή οικονομική βοήθεια για τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό. Σε κάθε στρατιώτη και αστυνομικό θα δίνεται μια πρόσθετη βοήθεια ύψους 100 δολαρίων μηνιαίως για τους επόμενους έξι μήνες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, είναι ότι στις αρχές του 2019 το τοπικό νόμισμα απώλεσε το 95% της αξίας του έναντι του δολαρίου, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί ότι η κρίση αυτή είναι μια από τις χειρότερες σε όλον τον κόσμο από το 1850.

Μάλιστα, οι πολίτες ληστεύουν τις τράπεζες, ώστε να πάρουν τις καταθέσεις τους, αφού οι αναλήψεις χρημάτων, είτε απαγορεύονται, είτε είναι περιορισμένες σε τέτοιο βαθμό, που κάποιος δεν μπορεί να κάνει μια επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά, το καλοκαίρι οι τράπεζες έκλεισαν για πέντε μέρες μετά από ένα μπαράζ ληστειών, ενώ οι ληστές χαρακτηρίστηκαν «εθνικοί ήρωες» από τα ΜΜΕ και τους πολίτες της χώρας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζητήθηκε να μην τιμωρηθούν από τις αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr