Οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν για την επίθεση που σημειώθηκε σε τάνκερ στα ανοιχτά του Ομάν και σύμφωνα με τον συμβούλο Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν ευθύνεται το Ιράν, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε drone.

«Μετά την εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, είμαστε πεπεισμένοι ότι το Ιράν κατά τα φαινόμενα εξαπέλυσε την επίθεση αυτή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος», δήλωσε ο Σάλιβαν αναφερόμενος στην επίθεση αυτή, η οποία δεν προκάλεσε θύματα παρά μόνο «μικρές υλικές ζημιές» στο δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με τον μεταφορέα.

«Εργαζόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας για να λογοδοτήσει το Ιράν και να απαντήσουμε καταλλήλως», πρόσθεσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Το Pacific Zircon «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15.30 της 15ης Νοεμβρίου», δήλωσε σε ανακοίνωση η εταιρία Eastern Pacific Shipping, η οποία ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Ιντάν ‘Οφερ.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με «μη επανδρωμένο αεροσκάφος» παρόμοιο με «αυτά που πωλούν οι Ιρανοί στη Ρωσία για να τα χρησιμοποιεί (στις επιχειρήσεις της) στην Ουκρανία».

Πηγή: newsbeast.gr