Δυσάρεστα είναι τα νέα από την κατάρρευση μέρος αποθήκης της Amazon λόγω των ανεμοστρόβιλων που έπληξαν το κεντρικό και το νότιο τμήμα των ΗΠΑ, καθώς τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Έντουαρντσβιλ (Ιλινόι).

«Επιβεβαιώσαμε πως 45 μέλη του προσωπικού κατάφεραν να βγουν από το κτίριο, εκ των οποίων ένα χρειάστηκε να διακομιστεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο της περιοχής για περίθαλψη, ενώ έξι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο Τζέιμς Γουάιτφορντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην πόλη 25.000 κατοίκων διευκρίνισε εξάλλου ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τερματίστηκε και πως πλέον η έρευνα πέρασε στη φάση της αναζήτησης πτωμάτων.

Η ανακοίνωσή του αυτή αφήνει να πλανάται η ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης θα γίνει ακόμη πιο βαρύς τα επόμενα 24ωρα. Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει άλλες τρεις ημέρες.

Μεγάλο μέρος της οροφής της εγκατάστασης λείπει και τοίχοι μέσα στο κτίριο έχουν καταρρεύσει.

Εκπρόσωπος της Amazon εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο «βαθιά θλίψη» για την «είδηση πως μέλη της οικογένειάς μας (σ.σ. του προσωπικού της επιχείρησης) έχασαν τη ζωή τους» εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Έντουαρντσβιλ.

«Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υποστήριξη στους υπαλλήλους μας και στους εταίρους μας στην περιοχή», διαβεβαίωσε η ίδια.

Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων των ανεμοστρόβιλων και των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν πέντε αμερικανικές πολιτείες έχει φτάσει πλέον τους τουλάχιστον 83 νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι πως θα ξεπεράσει τα 100 θύματα.

Πηγή: newsbeast.gr