Τρεις άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε δύο κοινότητες στην κομητεία Μπόλντερ του Κολοράντο, προκαλώντας την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους και την καταστροφή περίπου 1.000 σπιτιών, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι έλεγαν αρχικά πως δεν υπήρχαν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες ή αγνοούμενους κατοίκους μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στα βόρεια περίχωρα της μητροπολιτικής περιοχής του Ντένβερ.

Ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν τα 160 χλμ./ώρα ώθησαν τις φλόγες ανατολικά, προς τις κοινότητες Σουπίριορ και Λούισβιλ, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την εκκένωσή τους.

Μέσα σε διάστημα περίπου δύο ωρών, η φωτιά έκανε στάχτη περισσότερα από 24.000 στρέμματα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο σερίφης της κομητείας Μπόλντερ, Τζο Πέλι, δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη τριών ανθρώπων, τους οποίους απέφυγε να κατονομάσει. Όλοι τους διέμεναν σε σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά.

«Τα σπίτια όπου διέμεναν αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και είναι καλυμμένα από χιόνι», δήλωσε ο Πέλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Σάββατο, συμπληρώνοντας ότι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα αξιοποιηθούν στις έρευνες.

Ο σερίφης Πέλι ανέφερε πως 991 σπίτια στις κοινότητες Σουπίριορ και Λούισβιλ, καθώς και σε άλλους οικισμούς της κομητείας, έχουν καταστραφεί, καθιστώντας την πυρκαγιά την πιο καταστροφική στην ιστορία της πολιτείας σε ό,τι αφορά στις απώλειες κατοικιών.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αποδεσμεύοντας έτσι ομοσπονδιακά κονδύλια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Πηγή: newsbeast.gr