Για τρίτη συναπτή μέρα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα ακόμη ρεκόρ μολύνσεων του νέου κορονοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, με τουλάχιστον 230.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν από 2.527 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης και εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα).

Οι ΗΠΑ, που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου στον κόσμο, βρίσκονται αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών την περασμένη εβδομάδα για τη γιορτή των Ευχαριστιών θα προκαλούσαν ραγδαία άνοδο κρουσμάτων.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά το όριο των 2.000 την ημέρα, όπως την άνοιξη, στην κορύφωση της πανδημίας.

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 281.121 νεκρούς επί συνόλου 14,3 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Σχεδόν 110.000 θάνατοι στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.625 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 593 θάνατοι ασθενών με την Covid-19.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 1.168.395 μολύνσεις και 109.456 θάνατοι στο Μεξικό, όπου, με βάση τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον, καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ωστόσο πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί στην πραγματικότητα.

Ρεκόρ στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 631 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό τους τελευταίους εννέα μήνες, εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης για ενδεχόμενους περαιτέρω περιορισμούς κοινωνικών αποστάσεων, καθώς οι υγειονομικές αρχές πασχίζουν να συγκρατήσουν ένα ξέσπασμα τρίτου κύματος της επιδημίας.

Μετά την έναρξη ισχύος χθες Σάββατο αυστηρότερων μέτρων, η κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα επιβάλει νέους περιορισμούς σε μια χώρα που είχε σημειώσει αρχικά επιτυχία στην καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω ενός επιθετικού προγράμματος ιχνηλάτησης επαφών και άλλων μέτρων.

Οι νέες περιπτώσεις μολύνσεις αυξάνουν τον συνολικό απολογισμό σε 37.546, εκ των οποίων 545 θάνατοι, ανέφερε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Πολλές από τις πρόσφατες μολύνσεις επικεντρώνονται στην πρωτεύουσα της Σεούλ, η οποία το Σάββατο ξεκίνησε να επιβάλει πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλείνοντας τα περισσότερα καταστήματα και καταστήματα στις 21:00 για δύο εβδομάδες και περικόπτοντας τα βραδινά δρομολόγια των μέσων μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 30%.

Πηγή: newsbeast.gr