Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα καθώς οι τοπικοί υγειονομικοί φορείς διερευνούν ένα κρούσμα ηπατίτιδας σε 16χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, το υπουργείο Υγείας ενημερώνεται διαρκώς και συνιστά ψυχραιμία καθώς μπορεί να αποδειχθεί ότι, όπως και άλλα παρόμοια κρούσματα, δεν είναι κρούσμα της μυστηριώδους ηπατίτιδας που έχει εντοπιστεί σε 12 χώρες αλλά όχι ακόμα στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή.

Η κοπέλα εμφάνισε πυρετό και εξανθήματα τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο αναφορικά με τον αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Τον Ιανουάριο κόλλησε covid

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Τον περασμένο Ιανουάριου η 16χρονη είχε νοσήσει με κορονοϊό και ήταν εμβολιασμένη. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

Στα μάτια το πρώτο σημάδι

Όσον αφορά στα συμπτώματα της ηπατίτιδας που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, ξεκαθαρίζει ότι, το μόνο ειδικό σύμπτωμα που έχει η οξεία ηπατίτιδα είναι ο ίκτερος, δηλαδή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος. «Πρέπει να οδηγήσει τον γονιό στον γιατρό» ανέφερε.

Τα άλλα συμπτώματα είναι:

  • Αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων
  • Κνησμός στο σώμα
  • Πυρετός
  • Ναυτία
  • Πόνος στη κοιλιά

Πηγή: newsbeast.gr