Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν σε λύκειο της Τεχεράνης στο Ιράν, αφού μαθήτριες αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο και να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνα τους. Έτσι, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών κατά των εξαγριωμένων γονιών.

Παρόλα αυτά, το πρακτορείο Reuters -που μετέδωσε αρχικά την είδηση- υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των βίντεο, στα οποία διακρίνονται επίσης αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα για να απωθήσουν γονείς που είχαν περικυκλώσει το σχολείο.

Το Ιράν συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από κύμα διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα για τις γυναίκες.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις ιρανικές αρχές, σε βάρος περίπου 300 ανθρώπων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη. Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή.

Πηγή: newsbeast.gr