Το Ιράν ετοιμάζει αντίμετρα για την περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να περιλάβει στη μαύρη λίστα της τους Φρουρούς της Επανάστασης, όπως επιθυμεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Το ιρανικό κοινοβούλιο εξετάζει τις προϋποθέσεις για να “περιλάβει οντότητες των ενόπλων δυνάμεων ευρωπαϊκών χωρών στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων”, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Η Τεχεράνη έχει πολλαπλασιάσει τις προειδοποιήσεις προς τους Ευρωπαίους αφότου οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν, την Πέμπτη, μια απόφαση που καλεί την ΕΕ να περιλάβει τους Φρουρούς της Επανάστασης, τον ιδεολογικό στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στη λίστα της με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με άλλα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η Τεχεράνη, ο υπουργός απάντησε πως δεν αποκλείονται η ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας του από τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (TNP) και η εκδίωξη των επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) από τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Αν οι ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες (…) δεν ακολουθήσουν την οδό της λογικής και δεν διορθώσουν τις θέσεις τους, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πηγή: newsbeast.gr