Τη βουλευτική ασυλία του βουλευτή του ΜέΡΑ24 Κλέων Γρηγοριάδη καθώς και του συναδέλφου του από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη ήρε η Ολομέλεια της Βουλής απορρίπτοντας παράλληλα αντίστοιχα αιτήματα που αφορούσαν τον Νίκο Μανωλάκο από τη Νέα Δημοκρατία και τον Χαράλαμπο Μαμουλάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γρηγοριάδη ψήφισαν 180 βουλευτές ενώ 91 καταψήφισαν. Θυμίζουμε ότι κατά του βουλευτή είχε υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος.

Τόσο ο κ. Γρηγοριάδης όσο και ο γραμματέας του κόμματός του Γιάννης Βαρουφάκης που πήρε τον λόγο προκειμένου να τον υπερασπιστεί, μίλησαν για πόλεμο με την ολιγαρχία. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ο τυχόν σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μετεκλογικά, περνά μόνο μέσα από «σύγκρουση με τα συμφέροντα».

Ακολούθως η Βουλή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του κ. Μαμουλάκη με 273 αρνητικές ψήφους και του κ. Μανωλάκου με 271, ενώ έκανε δεκτό το αίτημα για τον Μ. Χατζηγιαννάκη με 260 θετικές ψήφους.

Πηγή: newsbeast.gr