Ο Κάιρι Ίρβινγκ ζήτησε συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα μετά το σάλο που προκάλεσαν τα αντισημιτικά σχόλιά του και την τιμωρία που του επέβαλαν οι Νετς. Ο Ίρβινγκ πόσταρε λινκ ταινίας με αντισημιτικά μηνύματα στο Twitter και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι Νετς ανακοίνωσαν ότι ο Ίρβινγκ θα είναι εκτός ομάδας για τουλάχιστον πέντε ματς δίχως να πληρώνεται εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων.

Ο Ίρβινγκ με ανάρτησή του στα social media ζήτησε συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

«Ενώ έκανα έρευνα για το YHWH (το όνομα του Θεού στα εβραϊκά), δημοσίευσα ένα ντοκιμαντέρ που περιείχε ορισμένες αντισημιτικές δηλώσεις, ψευδείς αφηγήσεις και γλώσσα που ήταν αναληθή και προσβλητική για την Εβραϊκή Φυλή/Θρησκεία, και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Είμαι ευγνώμων που έχω μια μεγάλη πλατφόρμα για να μοιράζομαι γνώσεις και θέλω να προχωρήσω μπροστά κάνοντας έναν ανοιχτό διάλογο για να μάθω περισσότερα και να γίνω καλύτερος.

Προς όλες τις εβραϊκές οικογένειες και Κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από τα όσα είπα, λυπάμαι που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη. Αρχικά αντέδρασα με συναίσθημα για όσους άδικα με χαρακτήρισαν ως αντισημίτη, αντί να επικεντρωθώ στη θεραπευτική διαδικασία των Εβραίων αδελφών μου που πληγώθηκαν από τα γεμάτα μίσος σχόλια που έγιναν στο ντοκιμαντέρ.

Θέλω να διευκρινίσω οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με τη θέση μου στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού ζητώντας συγγνώμη για τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ. Δεν είχα καμία πρόθεση να δείξω ασέβεια σε οποιαδήποτε εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να δείξουμε όλοι κατανόηση.

Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ψάχνω να βρω την αλήθεια και τη γνώση, γνωρίζω ποιος είμαι» γράφει ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Πηγή: newsbeast.gr