Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ισχυρή χιονοθύελλα που αναμένεται να σαρώσει τις Βορειοδυτικές και Νοτιοδυτικές Πολιτείες, ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να κάνει βουτιά ακόμη και μείον 29 βαθμούς, σε μερικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, η χειμωνιάτικη θύελλα απειλεί να προκαλέσει χάος από το Αϊντάχο και το Ουισκόνσιν μέχρι την Αριζόνα και το Νέο Μεξικό έως και την Πέμπτη, καθώς θα κινείται αργά προς τα ανατολικά, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Προειδοποιήσεις για χιονοθύελλα έχουν εκδοθεί για περιοχές του Γουαϊόμινγκ, της Μοντάνα, της Νότιας Ντακότας και της Νεμπράσκας όπου το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατοστά. Σύμφωνα με τη NWS, οι ριπές του ανέμου θα πλησιάζουν τα 97 χιλιόμετρα την ώρα.

«Έχετε έτοιμα τα φτυάρια σας, ψωνίστε φαγητό και ελέγξτε τι άλλα εφόδια χρειάζεστε. Θα είναι δύσκολο να κινηθείτε στους δρόμους», ανέφεραν μέσω του Twitter οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της κομητείας Πένινγκτον, στη Νότια Ντακότα.

Πολλές σχολικές περιφέρειες στο Αϊντάχο, τη Νότια Ντακότα και τη Νεμπράσκα καθυστέρησαν σήμερα την έναρξη των μαθημάτων λόγω της κακοκαιρίας. Κάποια σχολεία δεν λειτούργησαν καθόλου.

Χιονοθύελλες αναμένονται επίσης στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν. Σε κάποιες περιοχές θα σχηματιστεί παγετός που μπορεί να προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η θερμοκρασία σε όλη αυτήν την περιοχή θα μπορούσε να πέσει ακόμη και στους -29 βαθμούς Κελσίου. Σε τέτοιες συνθήκες κάποιος μπορεί να πάθει κρυοπαγήματα, εφόσον το δέρμα του είναι εκτεθειμένο, μέσα σε διάστημα 30 λεπτών.

Στα νότια, στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, αναμένονται ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Πηγή: newsbeast.gr