Δύο άνδρες συνελήφθησαν για την πώληση ναρκωτικών ώστε να αγοράσουν όπλα για να σχεδιάσουν μελλοντικά φυλετικό πόλεμο, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία έπειτα από έρευνα ενός και πλέον χρόνου.

Οι άνδρες, που δεν κατονομάστηκαν, είχαν σκοπό να αγοράσουν όπλα και να συστήσουν «απομονωμένες ομάδες υποστηρικτών της υπεροχής της λευκής φυλής», ανέφερε η αστυνομία.

Σε έφοδό της η αστυνομία ανακάλυψε μια ναζιστική σημαία και άλλα σύμβολα των υποστηρικτών της υπεροχής της λευκής φυλής.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης μηνύματα των υπόπτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εγκωμίαζαν τον Μπρέντον Τάραντ, τον Αυστραλό που πυροβόλησε και σκότωσε 51 μουσουλμάνους στο Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2019.

«Σε μηνύματα στο διαδίκτυο, εξέφρασαν την πρόθεση να αποκτήσουν όπλα και να προετοιμάσουν αυτό που αποκάλεσαν φυλετικό πόλεμο με πρόθεση να πραγματοποιήσουν κάποιο είδος επίθεσης», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου στη Λέριδα της Καταλονίας όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα ρατσιστικού μίσους, κατοχή όπλων και εκρηκτικών, υποστήριξη ρατσιστικής τρομοκρατίας και προσβολή της δημόσιας υγείας. Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρόντα της Ανδαλουσίας και στην Παμπλόνα στη βορειοδυτική Ισπανία στις 10 Δεκεμβρίου, ανέφερε η αστυνομία.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019 έπειτα από άλλες δύο συλλήψεις στη Λέριδα.

Πηγή: newsbeast.gr