Η Ινφάντα Κριστίνα, αδελφή του Βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε, και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, αποφάσισαν «κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, να βάλουμε τέλος στην έγγαμη σχέση μας. Η αφοσίωσή μας στα παιδιά μας παραμένει ακέραιη. Δεδομένου ότι πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, ζητούμε τον ύψιστο σεβασμό από όλους τους γύρω μας» ανέφεραν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το ισπανικό κρατικό πρακτορείο EFE.

Η ανακοίνωση έγινε μερικές ημέρες αφότου το ισπανικό περιοδικό «Lecturas» αποκάλυψε ότι εκείνος διατηρεί σχέση με άλλη γυναίκα, την Αϊνόα Αρμεντία, στέλεχος του δικηγορικού γραφείου όπου εργάζεται. Την περασμένη εβδομάδα, το εν λόγω περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες του Ουρνταγκαρίν να περπατά κρατώντας από το χέρι μια άλλη γυναίκα σε μια παραλία στη νότια Γαλλία. «Συμβαίνουν αυτά», είπε εκείνος στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τις επίμαχες φωτογραφίες.

Ο σύζυγος της πριγκίπισσας καταδικάστηκε το 2018 για φοροδιαφυγή και κατάχρηση σε κάθειρξη 5 ετών και 10 μηνών. Αφού εξέτισε μέρος της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και σήμερα ζει στη Βιτόρια, στη Χώρα των Βάσκων, όπου εργάζεται και προσέχει την άρρωστη μητέρα του. Η Κριστίνα είναι εγκατεστημένη στη Γενεύη.

Η Πριγκίπισσα Κριστίνα, 56 ετών και ο 54χρονος πρώην παίκτης του χάντμπολ ήταν παντρεμένοι επί 24 χρόνια και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο βασιλικός οίκος, του οποίου η Κριστίνα δεν είναι πλέον μέλος, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον χωρισμό του ζεύγους.

Σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τη μοναρχία και να πάρει αποστάσεις από τα σκάνδαλα, ο Βασιλιάς Φελίπε αφαίρεσε από τις αδελφές του, την Ελένα και την Κριστίνα, τα βασιλικά καθήκοντά τους, μετά την παραίτηση του πατέρα του, του Χουάν Κάρλος, από τον θρόνο, το 2014. Ο Βασιλιάς Φελίπε, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αδερφή του Κριστίνα που δεν είχε παραιτηθεί επί τρία χρόνια από το δικαίωμα διαδοχής.

Ο Χουάν Κάρλος, που διατηρεί τον τίτλο του επίτιμου Βασιλιά, έφυγε από την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020, σε μια περίοδο που οι ισπανικές και οι ελβετικές αρχές είχαν ξεκινήσει ποινικές έρευνες σε βάρος του για διαφθορά. Η έρευνα της Ελβετίας μπήκε τελικά στο αρχείο στα τέλη του 2021.

Πηγή: newsbeast.gr