Χιλιάδες ορθόδοξοι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στο Δυτικό Τείχος για να γιορτάσουν το εβραϊκό Πάσχα. «Η Ευλογία του Κοέν» όπως ονομάζεται είναι μια τελετουργία που χρονολογείται εδώ και 2.500 χρόνια, όταν ο Ναός του Σολομώντα βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία.

«Είναι σημαντικό για εμένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, να γιορτάσω το Πάσχα, είναι η γιορτή που οι Εβραίοι βγήκαν από την Αίγυπτο, ήταν η στιγμή που γίναμε έθνος» δήλωσε ένας άντρας που ταξίδεψε από τη Μελβούρνη.

«Είμαι εδώ με την οικογένειά μου, είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια εξαιτίας του COVID, που είμαστε όλοι εδώ και η μεγαλύτερη κόρη μου μόλις τελείωσε τη θητεία της στο στρατό» δήλωσε μια γυναίκα που ζει στη Νέα Υόρκη.

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι άνδρες της ιερατικής κάστας Cohanim συμμετείχαν στην ευλογία κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα στο Δυτικό Τείχος, τον πιο ιερό χώρο όπου οι Εβραίοι μπορούν να προσεύχονται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η ιερατική κάστα Cohanim, πιστεύεται ότι είναι απόγονοι ιερέων που υπηρέτησαν τον Θεό στον εβραϊκό ναό πριν καταστραφεί. Πραγματοποιούν την τελετή ευλογίας του εβραϊκού λαού τρεις φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, του Σαβουότ και του Σουκότ.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές στη Δυτική Όχθη. Δυνάμεις του στρατού έκαναν έφοδο σε σπίτι στη Χουσάν. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι την περασμένη Τρίτη ένας πολίτης του Ισραήλ παγιδεύτηκε σε εξέγερση στην πόλη.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Γιαμούν, δυτικά της Τζενίν όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες κατά Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ.

Πηγή: newsbeast.gr