Μεγάλα τα προβλήματα στην Ιταλία λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια, στον κόλπο της Νάπολης.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου μία κατολίσθηση στην περιοχή Τσελάριο είχε ως αποτέλεσμα δύο σπίτια να παρασυρθούν από τον όγκο της λάσπης, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 13 άτομα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών μια τριμελής οικογένεια με ένα βρέφος, ενώ ένας άνδρας διασώθηκε.

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως πολλά είναι τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια.

Σημειωτέον, το λιμάνι της Κασαμίτσιολα είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η περιοχή είναι γνωστή για μια κατολίσθηση η οποία έπληξε τους κατοίκους το Νοέμβριο του 2009.

Οι προγνώσεις του καιρού είναι δυσμενείς αφού υπογραμμίζεται πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

Πηγή: newsbeast.gr