Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.215 περιστατικά κορονοϊού και 66 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 501.815 διαγνωστικά τεστ, το 3,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 829 ασθενείς με Covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.697.

Στο μεταξύ, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε, μέσω διαδικτύου, στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι: αναρτήθηκε η διεύθυνση της κατοικίας του, με προτροπή “να πραγματοποιούνται κάθε βράδυ συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του”. Με το συμβάν ασχολείται ο τομέας της ιταλικής αστυνομίας που ερευνά την “διάπραξη αδικημάτων μέσω ίντερνετ”.

Παράλληλα, μετά τον χθεσινό θάνατο ενός πενηντάχρονου άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και να διασωληνωθεί στην πόλη Τρέντο της βόρειας Ιταλίας, σήμερα στην ίδια πόλη έχασε την ζωή του ένας ασθενής τριάντα εννέα ετών, αντιεμβολιαστής επίσης.

Ο ίδιος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και, παρά τις προτροπές των συγγενών του, αποφάσισε να μην εμβολιαστεί. Το “προφίλ” του, στο Facebook, γέμισε συλλυπητήρια μηνύματα συγγενών και φίλων. Ένα ιδίως, το οποίο προβάλλεται με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συνοψίζει τον πόνο αλλά και τον θυμό πολλών ανθρώπων για μια ακόμη αδικοχαμένη ζωή: “σου εύχομαι να αναπαυθεί η ψυχή σου. Έλεγες ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει, φίλε μου…”, γράφει ένας αδελφικός φίλος του τριανταεννιάχρονου.

Πηγή: newsbeast.gr