Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, αποφάσισε την προσωρινή κατάσχεση του γιοτ Σεχραζάτ, το οποίο βρίσκεται στο θέρετρο της Τοσκάνης, Μαρίνα Ντι Καράρα.

Η ιταλική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων το άτομο που επισήμως εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του γιοτ, δείχνει να συνδέεται με υψηλόβαθμα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης και Ρώσους πολίτες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε λίστες κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ιταλικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξαν ότι το Σεχραζάτ ανήκει στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πρόκειται για «σούπερ γιοτ» μήκους 140 μέτρων, με 6 καταστρώματα και 2 σημεία για προσγείωση ελικοπτέρων. Φέρει σημαία των νήσων Κέιμαν και η αξία του υπολογίζεται στα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Από την επιβολή του πρώτου πακέτου κυρώσεων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, μέχρι και σήμερα οι ιταλικές αρχές είναι αυτές που έχουν «παγώσει» τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ με τον… λογαριασμό να ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιταλικών ΜΜΕ.

Πηγή: newsbeast.gr