Στην Ιταλία, δεκάδες μαθητές του λυκείου Ρίγκι, στη Ρώμη, προχώρησαν σε μια θεαματική διαμαρτυρία, για να καταγγείλουν την προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά μιας καθηγήτριάς τους.

Πιο αναλυτικά, τα κορίτσια και τα αγόρια του Ρίγκι πήγαν σχολείο φορώντας κοντές φούστες, σορτς, και με ακάλυπτη κοιλία, με σκοπό να καταστήσουν σαφές ότι «κάθε ένας είναι ελεύθερος να ντύνεται όπως προτιμά και ουδείς έχει το δικαίωμα να τον προσβάλλει».

Η όλη διαμαρτυρία οφείλεται σε σκηνή που εκτυλίχθηκε τις περασμένες ημέρες: μια μαθήτρια, πήγε σχολείο με κοντή φούστα και ακάλυπτη κοιλιά και την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην τάξη, θέλησε να τραβήξει σύντομο βίντεο με το κινητό της, με σκοπό να το αναρτήσει στο ΤikΤok.

Την ώρα, εκείνη, όμως, την είδε μια καθηγήτρια που μπήκε στην τάξη και της είπε: «πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, σε δρόμο όπου εκδίδονται ιερόδουλες;».

Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως, απαιτώντας τη συγγνώμη της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας της Ρώμης διέταξε πειθαρχική έρευνα. «Η φράση ήταν σίγουρα λανθασμένη, αλλά δεν θα θέλαμε να περάσει το μήνυμα ότι στο σχολείο μας, καθημερινά, προσβάλλουμε τους νέους», δήλωσαν αρκετοί διδάσκοντες. «Ήταν μια ατυχής έκφραση» υποστήριξε η λυκειάρχης, Τσίντσια Τζακομπίνο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρίγκι, όμως, απάντησαν ότι εκτός από προσβλητική, η φράση της καθηγήτριας ήταν και σεξιστική. «Διότι αν ένα αγόρι πάει στο σχολείο με μαγιό, το μόνο που θα του πουν είναι ότι “δεν βρίσκεται στην θάλασσα”, χωρίς καμία άλλη αναφορά στην προσωπική του ζωή και στο τι κάνει με το σώμα του».

Πηγή: newsbeast.gr