Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, φέρεται έτοιμος να αλλάξει στάση και να επιτρέψει, τελικά, την έξοδο των πολιτών που το επιθυμούν από τον μόνιμο δήμο διαμονής τους, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Με το κυβερνητικό διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα, ο Τζουζέπε Κόντε όρισε ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι Ιταλοί δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το δήμο στον οποίο διαμένουν μόνιμα, για να μην δημιουργηθεί υπερβολική κίνηση και να μην ευνοηθούν οι συνωστισμοί.

Μετά από τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κατοίκων, κυρίως, πολλών μικρών δήμων της χώρας, όλα δείχνουν, όμως, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Δεν αποκλείεται, τελικά, να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, με την αύξηση των λόγων που θα επιτρέπουν τη μετακίνηση από το ένα δήμο στον άλλο, με κύριο στόχο να μην μείνουν εντελώς μόνοι, στις γιορτές, χιλιάδες ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζουν σε χωρία και κωμοπόλεις.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει σε ισχύ, πάντως, η απαγόρευση κάθε υπαίθριας γιορτής, όπως και η λειτουργία των εστιατορίων, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: newsbeast.gr