Οι μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, συνεχίζουν να μην μπορούν να υποδείξουν έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής. Η επόμενη ψηφοφορία, η πέμπτη κατά σειρά, άρχισε στις 11 (ώρα Ιταλίας, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις, η κεντροδεξιά συμμαχία πρόκειται να ψηφίσει ένα από τα ονόματα που υπέδειξε τις περασμένες ημέρες. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, το επικρατέστερο σενάριο είναι η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας, να ψηφίσουν σήμερα τη νυν πρόεδρο της Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι η υποψηφιότητά της θα μπορούσε να υποστηριχτεί και από ένα μέρος των πρώην μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων.

Η κεντροαριστερά, από την μεριά της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσανατολίζεται προς την αποχή ή και την μη συμμετοχή των βουλευτών και γερουσιαστών της στην ψηφοφορία. «Διερωτώμαι αν έκανα καλά που έως τώρα εμπιστεύθηκα την κεντροδεξιά. Πιστεύω ότι προσπαθούν να μας διασπάσουν», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ματέο Ρέντσι, τέλος, πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του μικρού κεντρώου κόμματος Ζωντανή Ιταλία, δήλωσε ότι δεδομένων των μέχρι τώρα εξελίξεων, «δεν αποκλείει, πλέον, την δυνατότητα επανεκλογής του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα για μια δεύτερη θητεία».

Πηγή: newsbeast.gr