Η σορός του πρώην πάπα Βενέδικτου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό στην Ιταλία και μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40.000 πιστοί έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον πρώην ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μέχρι πριν από λίγο προσήλθαν στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, πάνω από σαράντα χιλιάδες πιστοί, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που αναφέρονταν σε 35.000 προσκυνητές την ημέρα.

Μάλιστα, αύριο το λαϊκό προσκύνημα πρόκειται να συνεχιστεί, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, τοπική ώρα, όπως και την Τετάρτη. Δίπλα στη σορό του Βενέδικτου βρίσκονται, με σεβασμό στην παράδοση, δύο Ελβετοί φρουροί.

Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί η κηδεία, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου και στη συνέχεια ο επίτιμος ποντίφικας θα ταφεί, στα σπήλαια του Βατικανού, στην ίδια κρύπτη όπου είχε ενταφιαστεί και ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος, το 2005. Πρόκειται για επιθυμία που είχε εκφράσει, πρόσφατα, ο ίδιος ο Βενέδικτος.

Σημειώνεται, ότι ο πρώην πάπας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών και το Βατικανό σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει, ανέφερε τα εξής:

«Με θλίψη σας ανακοινώνω ότι ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος 16ος, πέθανε σήμερα στις 09:34 (τοπική ώρα)», επεσήμανε σε γραπτή ανακοίνωση ο Ματέο Μπρούνι επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Αγίας Έδρας, προσθέτοντας ότι «περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από το λαϊκό προσκύνημα:

Πηγή: newsbeast.gr