Στην Ιταλίαο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Φραντσέσκο Λομπάρντο, αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέσεις με την σικελική μαφία, καθώς ζήτησε βοήθεια, ώστε να εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος στο Παλέρμο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 54χρονος Λομπάρντο συνελήφθη με την κατηγορία ψηφοθηρικών σχέσεων με τη μαφία, γιατί διαπιστώθηκε, πως είχε ζητήσει ανοικτά από τον νονό της Κόζα Νόστρα, να τον στηρίξει με όλη την δύναμη που διαθέτει, για να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας της Σικελίας.

Σε διαλόγους που ηχογραφήθηκαν από την αστυνομία λοιπόν, συνομιλεί με τον μαφιόζο νονό Βιντσέντσο Βέλα που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκισης και αφέθηκε ελεύθερος πρόσφατα λόγω «γραφειοκρατικής παγίδας».

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία και ο Πιέτρο Πολίτσι, υποψήφιος του μπερλουσκονικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο νονός Αγκοστίνο Σανσόνε και ο συνεργάτης του, Μάνλιο Πορέτο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια Σανσόνε είχε φιλοξενήσει σε έπαυλη ιδιοκτησίας της τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα, την περίοδο αμέσως πριν από την σύλληψή του, το 1993.

Πηγή: newsbeast.gr