«Ύστατη λύση» χαρακτήρισε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του την Τρίτη (7/12).

«Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού είναι απολύτως ύστατη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι εντολές αναφορικά με τον εμβολιασμό είναι απολύτως ύστατη λύση και μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές εναλλακτικές για τη βελτίωση της χρήσης των εμβολίων» πρόσθεσε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Εμβόλιο κορονοϊού της Moderna

Το μήνυμα του ΠΟΥ προς τις φαρμακευτικές λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Στις 3/12 ο ΠΟΥ έστειλε μήνυμα προς τους παρασκευαστές εμβολίων κατά του κορονοϊού αναφέροντας ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την «πιθανότητα» να χρειαστεί να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους ώστε να προστατεύουν απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον.

Ειδικότερα, ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη, είπε πως η υπηρεσία εξετάζει τη μεταδοτικότητα και τη σοβαρότητα της νέας παραλλαγής, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο. «Υπάρχει ισχυρή σύσταση οι παρασκευαστές εμβολίων να αρχίσουν να προετοιμάζονται και να σχεδιάζουν για την πιθανότητα να πρέπει να προσαρμόσουν το υπάρχον εμβόλιο», δήλωσε. «Είναι καλό να μην περιμένουν απλώς μέχρι να χτυπήσει ο τελευταίος συναγερμός», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr