Το Βέλγιο βράζει όπως και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα καύσωνα στην πόλη με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει τους 39 βαθμούς στις Βρυξέλλες και το βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο να έχει θέσει τη χώρα σε πορτοκαλί συναγερμό. Στα δυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 40 βαθμούς.

Σε ορισμένες περιοχές όπως η πόλη Fleurus στην Βαλλονία, οι Αρχές μοίρασαν ανεμιστηράκια στους πολίτες, ενώ στον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας δρόσισαν τα ζώα με παγωμένες λιχουδιές μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Χθες Δευτέρα 18/7 ο υδράργυρος στο βασιλικό μετεωρολογικό ινστιτούτο στην περιοχή του Uccle, έδειξε 33,7 βαθμούς ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2006 όταν το θερμόμετρο είχε φτάσει τους 33,6 βαθμούς. Ακόμη υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία σε περιοχές της Φλάνδρας. Στο Beitem ανήλθε στους 35,2 βαθμούς. Ορισμένα καταστήματα, κυρίως αρτοποιεία ή τοπικά καταστήματα αποφάσισαν να λειτουργήσουν λιγότερες ώρες τις δύο ημέρες του καύσωνα.

Πηγή: newsbeast.gr