Πριν περάσει η 5η ημέρα προβλημάτων από την κακοκαιρία Ελπίδα ήρθε το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα είναι εξπρές αφού θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Νέα έκκληση για περιορισμό μετακινήσεων εκδόθηκε μαζί με προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική από τις βροχές που θα λιώσουν το μεγάλο όγκο χιονιού. Στο στόχαστρο είναι η Εύβοια με σφοδρές χιονοπτώσεις αλλά και η Πελοπόννησος. Χιονίζει κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται δυτικά και βόρεια της χώρας. Απαγορευτικό απόπλου ισχύει στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Πόρου – Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι τα φαινόμενα

Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως σε αυτές τις περιοχές μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα.

Προληπτικά για το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταγίδες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη όπου μετείχε και ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς με στόχο την αξιολόγηση του κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερως προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr