Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι η νέα κακοκαιρία που έρχεται στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα φέρνει πολύ κρύο και χιόνια. Τι θα γίνει όμως με την Αττική; «Μπορεί να δώσει από σχεδόν τίποτα έως και πολλά! Για δυνατούς λύτες η συγκεκριμένη κακοκαιρία!», παρατηρεί ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ σημειώνει πως η κακοκαιρία «θα περάσει από την Αττική αλλά μην περιμένετε και πολλά πράγματα».

«Όποιος επιθυμεί να απολαύσει κανονικό χιονιά, μπορεί να πάει την Κυριακή στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες η στην Κρήτη. Τυχεροί οι νησιώτες μας μέχρι στιγμής. Η Αττική μπορεί να δώσει από σχεδόν τίποτα έως και πολλά! Για δυνατούς λύτες η συγκεκριμένη κακοκαιρία!», έγραψε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο Twitter.

Οι δύο φάσεις της κακοκαιρίας και η περίπτωση της Αττικής

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η Παρασκευή είναι μια μεταβατική ημέρα καθώς αναμένονται κάποιες βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Η αλλαγή του καιρού ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής με την ψυχρή εισβολή να ξεκινά από τα βόρεια. Από το βράδυ της Παρασκευής, θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Η ψυχρή μάζα θα κατέβει γρήγορα προς τα νότια ενώ το Σάββατο θα έρθουν πολύ κρύες αέριες μάζες στα νοτιότερα.

Η Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτο, Κυριακής και Δευτέρας θα έχει θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 5 βαθμούς, ενώ πολύ θα είναι το κρύο σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα χιονίσει σίγουρα στη Θεσσαλία και σε πεδινές περιοχές, θα κατέβει στη Στερεά και στην Εύβοια. Με τα τελευταία στοιχεία, θα περάσει από την Αττική αλλά μην περιμένετε και πολλά πράγματα.

«Αυτό το κύμα ψύχους θα μείνει στη χώρα. Δηλαδή οι πολύ κρύες αέριες μάζες. Τι σημαίνει αυτό; Αν δώσει το σύστημα και νερό, θα είναι χιόνι. Άρα μπορούμε να κρατήσουμε νομίζω τις δύο φάσεις της κακοκαιρίας αυτής: Η πρώτη φάση είναι το κρύο του Σαββατοκύριακου με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας: της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και ακόμα και στην Αττική και υπάρχει και η δεύτερη φάση – Δευτέρα, Τρίτη – που είναι αβέβαιη.

Κάποια στοιχεία χθες έδιναν πολλά χιόνια Δευτέρα, Τρίτη. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, να δούμε πώς θα εξελιχθεί το Σαββατοκύριακο. Είναι πιο πιθανό να χιονίσει περισσότερο στη Νάξο απ’ ότι στη Φλώρινα».

Πηγή: newsbeast.gr