Περισσότεροι από 1.500 κεραυνοί έπεσαν την Τετάρτη (2/2) στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 450 περίπου στην ξηρά, σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo, ενώ χιόνια έπεσαν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Νότιο Ιόνιο, στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού και οι κεραυνοί που κατέγραψε τα σύστημα «ΖΕΥΣ» έως τις πρώτες βράδυνες ώρες της Τετάρτης 02/02.

Βροχές, καταιγίδες και περισσότεροι από 1500 κεραυνοί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Στον πίνακα φαίνονται οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Βροχές, καταιγίδες και περισσότεροι από 1500 κεραυνοί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη (3/2) σε Αιγαίο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη, στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στην Ήπειρο από -2 έως 3, στη Στερεά από 0 έως 9, στην Πελοπόννησο από 0 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 12, στις Κυκλάδες από 6 έως 10 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 Μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 Μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και σε ορεινές περιοχές των βόρειων και δυτικών τμημάτων του νομού πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι κατά τόπους έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τα δυτικά του νομού 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς.

Πηγή: newsbeast.gr