Άστατος είναι ο καιρός σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία, η οποία είναι κατηγορίας 2 ως προς τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), με βροχές να σημειώνονται σε τμήματα των δυτικών και βορειοανατολικών ηπειρωτικών, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για το υπόλοιπο της Τρίτης αναμένονται βροχές αλλά και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Καιρός: Πού θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας ενώ παράλληλα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-16 βαθμούς στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τους 17-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Πηγή: newsbeast.gr