Η κακοκαιρία Φίλιππος θα συνεχίσει να σαρώνει την Ελλάδα με τον καιρό να παραμένει άστατος, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ακόμα και στην Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Με βάση όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, σημείωσε ότι θα εμφανιστούν βροχές και χιόνια την Πέμπτη (10/3) σε Βόλο, Εύβοια και Θήβα, ενώ στο «στόχαστρο» των φαινομένων θα βρεθεί και το Λεκανοπέδιο. Χαρακτηριστικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων, ενώ θα υπάρξουν με μερικές βροχές στην Αττική. Παρόλα αυτά, τα φαινόμενα θα ηρεμήσουν από το βράδυ.

Έτσι, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά από την Παρασκευή (11/3), όμως το Σάββατο (12/3) αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Το κρύο θα συνεχιστεί και την Κυριακή (13/3), όμως από τη Δευτέρα (14/3) αναμένεται αισθητή βελτίωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ο καιρός την Πέμπτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Πέμπτη 10 Μαρτίου, ότι αναμένεται συνέχιση της κακοκαιρίας, αρχικά τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Μακεδονίας, της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο.

Επίσης, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στην Αν. Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, καθώς θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς), από -2 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 7 βαθμούς), από 4 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 2 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Πηγή: newsbeast.gr