Έντονα φαινόμενα έχει φέρει η κακοκαιρία Bianca, όμως ο καιρός αναμένεται να εμφανίσει βελτίωση, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, παρόλα αυτά η αστάθεια θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, όπως και την Αττική.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 1η Μαρτίου. Παρόλα αυτά, στην Αττική έντονα φαινόμενα θα παρουσιαστούν προς τα δυτικά τις πρωινές ώρες. Βροχές και κυρίως ψιχάλες θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το μεσημέρι προς το βράδυ.

Παράλληλα, η αστάθεια θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 2 Μαρτίου και στην Αττική, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα καλυτερέψει, ενώ ως το βράδυ θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο, καθώς από το Σάββατο (5/3) εμφανίζονται ορισμένα σύννεφα από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ο καιρός την Τρίτη

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, την Τρίτη 1η Μαρτίου αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε πεδινά τμήματα κυρίως του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Επίσης, χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία έως και σε πεδινά τμήματα, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αρχικά πάνω από τα περίπου 500 μέτρα και στα ορεινά των υπόλοιπων τμημάτων. Μετά τις απογευματινές ώρες, χιονόνερο ή χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί τοπικά ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας και στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά και νότια, ενώ θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr