Νέο κύμα ψύχους αναμένεται στη χώρα μας και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί: «Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του… Αιγαίου!

Ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!!

Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του…. Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!

Για ότι νεότερο στη σελίδα μου εδω στο φειςμπουκ και φυσικά στα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 και 22: 45!!!

Με εκτίμηση και σας ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σας!
Σάκης Αρναούτογλου».

Πηγή: newsbeast.gr