Με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα μέχρι το τέλος της, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, θα πέσει ο υδράργυρος στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, από αύριο όμως οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για τα Χριστούγεννα, όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN, ο καιρός θα είναι ήπιος και το θερμόμετρο θα δείξει από 18-20 βαθμούς. Τέτοια καιρικά δεδομένα δεν φαίνεται να είναι πρωτόγνωρα για τη χώρα μας, αφού υπήρξε χρονιά όπου στις γιορτές η θερμοκρασία στη βόρεια Κρήτη έφτασε τους 27 βαθμούς!

Σήμερα Τρίτη 13/12 βροχές από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα υπάρξει βελτίωση, η οποία θα είναι πρόσκαιρη. Από το απόγευμα έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία να μην ξεπερνά στη βόρεια Ελλάδα τους 12-13 βαθμούς, νοτιότερα κοντά στους 15-18 βαθμούς.

Στην Αττική η μέρα ξεκινά με άστατο καιρό και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια ήλιος, με τον καιρό να μας τα χαλάει ξανά προς το βράδυ με βροχές από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς. Ίδιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου η μέρα ξεκινά με άστατο καιρό, θα βελτιωθεί μέσα στη μέρα και θα χαλάσει πάλι το βράδυ με βροχές. Η θερμοκρασία στους 12-13 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη 14/12 περνάει ένα κύμα κακοκαιρίας που θα εξελιχθεί μέσα στην Πέμπτη και από Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 20 και μπορεί να φτάσει τους 22 βαθμούς.

Πηγή: newsbeast.gr