Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά εκδηλώνονταν έως τις πρωινές ώρες σήμερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα επιμείνουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οπότε ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

30 εκατοστά χιόνι στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας «άνοιξαν οι ουρανοί» στην Κρήτη, ενώ τα ξημερώματα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η χιονόπτωση συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι επιχειρήσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. «Το χιόνι μέσα στα χωριά φτάνει τους 30 πόντους, ενώ στα υψηλότερα σημεία μπορεί το χιόνι να ξεπερνάει τους 50 πόντους» είπε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης.

Πηγή: newsbeast.gr