Δεν ήταν μόνο ότι έβρεξε καταρρακτωδώς, αλλά η δυνατή αυτή βροχή, είχε μεγάλη διάρκεια. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν προβλήματα σε χωριά της Εύβοιας.

Σύμφωνα με το evima.gr προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Άριελ στο χωριό Οξύλιθος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλώσουν, ενώ παράλληλα σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων ξεχείλισαν από τους μεγάλους όγκους βροχής με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι.

Στις εικόνες φαίνονται και τοιχία που έχουν καταρρεύσει, κλείνοντας τους δρόμους.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς καθώς, φερτά υλικά έχουν βγει στο οδόστρωμα.

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στο κέντρο του χωριού για να απεγκλωβιστούν από το τοιχίο που κατέρρευσε τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα. Αύριο αναμένεται η Πολιτική Προστασία του δήμου προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και στην Κύμη

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11) η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της με ισχυρές βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στην Κύμη.

Κακοκαιρία Άριελ: Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Εύβοια

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας Αριέλ που δίνει βροχές και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ, έντονα φαινόμενα αναμένονται το διήμερο Τετάρτης 30/11 – Πέμπτης 01/12 σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο καιρού κύρια χαρακτηριστικά του Αριέλ είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα αλλά και οι θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Πηγή: newsbeast.gr