Η κακοκαιρία Bianca πλήττει ακόμη αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν λίγο ακόμη στη δυτική Μακεδονία, αλλά υποχώρησαν νωρίτερα από την Κεντρική Μακεδονία, αφήνοντας περιορισμένα προβλήματα.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα ορισμένες σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας λόγω της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις τοπικές κοινότητες Ριζωμάτων, Ράχης και Τριποτάμου. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας θα λειτουργήσουν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κανονικά.

Ανοίγουν τα σχολεία

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, επίσης, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νάουσας και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τα ΚΔΑΠ.

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων μόνο σε κάποια τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Άντρας βάζει αντιολισθητικές αλυσίδες

Στον νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 76ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας με Ξηρολίβαδο, Δάσκιο και Φυτειά, στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγαδιών, στη δημοτική οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου.

Στην Πέλλα, από το 20o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, στο Κιλκίς, από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρίβας- Λιβαδίων και στην Πιερία από το 32ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Πηγή: newsbeast.gr