Με μεγάλη υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας Ελπίδα. Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται με δυσκολία και οι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ λεωφορεία και τρόλεϊ αποσύρθηκαν στα αμαξοστάσια.

Η κατάσταση είναι απελπιστική στα βόρεια προάστια. Τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα στην άνοδο της λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια, καθυστερήσεις παρατηρούνται στη λεωφόρο Μεσογείων, οι ουρές είναι μεγάλες σε Κηφισίας ενώ γίνεται ακόμα προσπάθεια να ανοίξει η Κατεχάκη, η οποία είχε κλείσει νωρίτερα.

Πολλά είναι τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην Πεύκη, την Πεντέλη, την Κηφισιά, την Αγία Παρασκευή. O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Πεντέλη.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης διακόπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη. Η διακοπή της κυκλοφορίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αφορά και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην Αττική Οδό και κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οδηγούς.

Η Περιφερειακή Υμηττού είναι κλειστή στο ρεύμα προς Κατεχάκη, ενώ μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, όπως ενημερώνει στο twitter η Αττική Οδός.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την τροχαία Αττική, διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει:

 • Στην E.O. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου TITAN ρεύμα προς Βοιωτία
 • Στην E.O. Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χιλιόμετρο, θέση Λούμπα προς Μέγαρα
 • Στη Λ. Παν. Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από την οδό Πίνδου προς την Περ. Υμηττού.
 • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.
 • Στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣNEN προς τον Άγιο Πέτρο.
 • Απαγόρευση Κυκλοφορίας Βαρέων Οχημάτων από τους κόμβους Καλυφτάκη και Οινοφύτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού.
 • Στην οδό Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
 • Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Ν. Μάκρη) προς Πεντέλη.
 • Στην ανώνυμο οδό (Καισαριανή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό.
 • Στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.
 • Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
 • Στην Τατοΐου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού «Αγιος Μερκούριος» έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της κακοκαιρίας

Αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας Ελπίδα που πλήττει και την Αττική, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ με αποτέλεσμα να σταματούν την κυκλοφορίας τους.

Διακοπή κυκλοφορίας του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Όσον αφορά στο τραμ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο, με τερματικό τη στάση Σύνταγμα.

Δρομολόγια στον Ηλεκτρικό στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη

Η έντονη χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα και στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός) με την κίνηση να διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 08:00 μέχρι την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

 • Οχήματα οδικής βοήθειας
 • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
 • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο της εθνικής οδού επεκτάθηκε μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

 • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
 • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.
 • Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:
 • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.
 • Από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται έτσι η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία. Εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Πηγή: newsbeast.gr