Τέλος έλαβε η περιπέτεια που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 57 που κινούνταν με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Λόγω της κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου από την κακοκαιρία Ελπίδα, αλλά και του ατυχήματος που είχε σημειωθεί, λίγο πριν τη Λιβαδειά, ακινητοποιήθηκε το τρένο στο Λιανοκλάδι και η μηχανή του αποκολλήθηκε για να μεταφέρει το τρένο που είχε συγκρουστεί στη Λιβαδειά.

Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες η μηχανή έφτασε και πάλι στο Λιανοκλάδι, εκτιμήθηκε πως το Intercity δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς Αθήνα και τότε ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη μεταφορά των 100 περίπου επιβατών με λεωφορεία στον προορισμό τους, με 12 απο αυτούς να αντιδρούν σε αυτή τη λύση και να ζητούν τη μετακίνησή τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στις 4 τα ξημερώματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα λεωφορεία αναχώρησαν και αφίχθησαν στην Αθήνα στις 9 το πρωί, ενώ οι επιβάτες που έμειναν πίσω παραμένουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου περιμένοντας την αποκατάσταση της συγκοινωνίας, έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τέλος πήρε και η περιπέτεια των επιβατών του τρένου που ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Οινόη για πολλές ώρες. Χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις από εκχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μπορέσουν να φτάσουν τα λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες, καθώς το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε τους 30 πόντους.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: grtimes.gr

Πηγή: newsbeast.gr