Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος της Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του νομού Αττικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας Φίλιππος. Παράλληλα απαγορεύονται τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα σήμερα Τετάρτη (9/3) έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Πηγή: newsbeast.gr